Koop je tickets

augustus, 2024

27aug19:00Zuid-Hollands kampioenschap Ringrijden 1971 - 202419:00 Commandeurslaan, Katwijk aan den Rijn

Informatie

Ook dit jaar weer zullen traditiegetrouw de rijtuigen, tilbury’s en sjezen weer door het oude dorp van Katwijk aan den Rijn rijden en wel op dinsdag 27 augustus. Het parcours is als vanouds Commandeurslaan, Wassenaarseweg en Baron van Wassenaerlaan waar vanaf 19:00 uur het ringsteken zal plaatsvinden.

Ook voor de toeschouwers is het een lust voor het oog de prachtige combinaties voorbij te zien rijden en als u zich in de buurt van de jurywagen begeeft dan zult u merken dat het ringsteken een leuke sport is om te doen maar zeker ook om naar te kijken. 

Het ringrijden wordt georganiseerd in samenwerking met Paardensportvereniging van Paridon. Verdere informatie over deze vereniging kunt u vinden op de website www.psvvanparidon.nl  of www.paardensportcentrumvanparidon.nl  .

Bij het ringsteken zijn prijzen te behalen voor zowel pony’s en paarden. De 1ste prijs bij het ringsteken krijgt daarnaast ook de Jan de Winter bokaal uitgereikt deze wisselbeker is in 1980 ingesteld door de ledenvergadering van de Oranjevereniging als eerbetoon aan oud voorzitter Jan de Winter Sr. Verder zal een jury bepalen wie in aanmerking komt voor de prijs het schoonst geheel ook deze prijs is er voor pony’s en paarden. Daarnaast zijn er nog de aanmoedigingsprijs en de jeugdprijs. Ook wordt een antiekprijs toegekend, waarvan de beoordeling in handen is van een kenner.

Maar ook het publiek speelt een rol bij het ringrijden u mag namelijk mee jureren en wel voor de publieksprijs waarbij het er om gaat wat u het mooiste rijtuig vindt. Verder zal het publiek bepalen wie Miss ring Zuid-Holland 2024 wordt. Hierbij gaat het erom dat u aangeeft welke dame het mooist en/of het meest origineel gekleed is. Kortom het belooft weer een schitterend schouwspel te worden op de Commandeurslaan.

Deelnemers kunnen gratis inschrijven via de website of deze link of op dinsdag 27 augustus vanaf 18:30 bij de jurywagen in de Commandeurslaan. De wedstrijd vangt aan om 19:00 uur.

Op zaterdag 9 september is het ringrijden in Valkenburg om 14:00 uur op de Marinus Poststraat. Georganiseerd door het Paardenmarkt Comité Valkenburg.

Tijd

(Dinsdag) 19:00

Locatie

Commandeurslaan

Katwijk aan den Rijn

X