Koop je tickets

mei, 2024

4mei18:30Nationale Dodenherdenking18:30

Informatie

Op 4 mei vindt jaarlijks de Nationale Herdenking plaats. Dan herdenkt Nederland zijn oorlogsslachtoffers van de Tweede Wereldoorlog en van oorlogssituaties en vredesmissies nadien. Herdenken gebeurt niet alleen bij het Nationaal Monument op de Dam, maar in elke gemeente in Nederland; ook in onze gemeente.
Graag nodigen wij u namens het gemeentebestuur uit voor de herdenkingsbijeenkomst die op 4 mei plaatsvindt in de Dorpskerk aan de Kerklaan 12, Katwijk aan den Rijn. Deze begint om 18.30 uur.
Na de herdenkingsbijeenkomst is de kranslegging in Katwijk bij oorlogsmonument De Leeuw aan de Zeeweg. Bij de kranslegging zullen – naast het gemeentebestuur – afgevaardigden van instellingen, scholen, verenigingen en individuele burgers een bloemenhulde brengen.
Tijdens de Nationale Herdenking herdenken wij de Nederlandse oorlogsslachtoffers. Allen – burgers en militairen – die in het Koninkrijk der Nederlanden of waar ook ter wereld zijn omgekomen of vermoord sinds het uitbreken van de Tweede Wereldoorlog, en daarna in oorlogssituaties en bij vredesoperaties.
Wij doen dit uit dankbaarheid jegens allen die waar ook ter wereld hun leven hebben gegeven voor onze vrijheid.

Tijd

(Zaterdag) 18:30

X