Koop je tickets

augustus, 2023

20aug15:00- 17:00Driekerkenboodschap ‘Te land, ter zee en in de lucht’15:00 - 17:00

Informatie

JOANNES DE DOPERKERK, DORPSKERK, OPEN HOF KERK

 

DrieKerkenBoodschap ‘Te land, ter zee en in de lucht’

 

In samenwerking met de Oranjevereniging Katwijk aan den Rijn worden zondagmiddag 20 augustus de deuren van  achtereenvolgens de H. Joannes de Doperkerk, de Dorpskerk en de Open Hof Kerk wijd open gezet voor maximaal 250 belangstellenden. In elke kerk is er na de ontvangst een muzikaal onderdeel van de ‘Walking Message’ met als thema ‘Te land, ter zee en in de lucht’ waarna er na afloop bij de Open Hof Kerk natuurlijk ook aan de inwendige mens wordt gedacht.

Interkerkelijke werkgroep ‘Walking Message’

Kees Ouwehand, voorzitter van de werkgroep die dit samen met de werkgroep voorbereidt: ,,Zo mooi om te zien dat we na de ‘Walking Lunch’ van 2019, het ‘Walking Concert’ van 2021 en de succesvolle ‘Walking Message’ van 2022 we nu weer een muzikale boodschap  kunnen organiseren. Het thema is gekoppeld aan het honderdjarig bestaan van de Katwijkse Reddingsbrigade. Wat is er niet leuker dan eens te kijken bij ‘de buren’ aan het begin van deze Najaarsfeesten waar we in Kattuk Binnen vaak schouder aan schouder staande met elkaar van alles beleven? Wat zou het gaaf zijn als de 250 toegangskaarten snel uitverkocht zijn!”        

Ontmoeten en verbinden

De ontvangst is die dag om 14.40 uur bij de H. Joannes de Doperkerk. Daar begint om 15.00 uur, na een woord van welkom, de ‘Walking Message’ met een optreden van een parochieel projectkoor met liederen over ‘Land’. Om 15.30 uur loopt de hele groep naar de Dorpskerk om te luisteren naar een orgeluitvoering van Johan Haasnoot rond het thema ‘Zee’. En om 16.15 uur gaat iedereen naar de Open Hof Kerk voor een optreden van het ‘Op Maat Ensemble’ onder leiding van Cees Wassenaar rond het thema ‘Lucht’. Verbindende teksten worden ook in alle kerken uitgesproken door Jaco van der Bent. De liedteksten zijn mee te lezen middels een beamerpresentatie. Om 17.00 uur sluit de groep tot 18.00 uur deze ‘Walking Message’ met elkaar af, voor de liefhebbers, met een hapje en een drankje in laatstgenoemde kerk. In de feestgids van de Oranjevereniging Katwijk aan den Rijn kunt u er zeker meer over lezen en zien.

Hoe, voor wie en wanneer?

Deze unieke DrieKerkenBoodschap wordt georganiseerd voor alle belangstellenden. Hierbij wordt met deze prachtige Oranje-activiteit het thema ‘Te land, ter zee en in de lucht’ middels mooie populaire en geestelijke liederen ten gehore gebracht. Om de onkosten te bestrijden vragen we € 5,- p.p. en kinderen tot tien jaar mogen gratis deelnemen. De 250 kaarten zijn vanaf maandag 24 juli t/m zaterdag 19 augustus te koop bij ‘Kluswijs’ en ‘De Roskam’ (hier ook ’s avonds). Mogelijk resterende kaarten zijn zondag 20 augustus vanaf 14.40 uur te koop bij de H. Joannes de Doperkerk. Lopen en luisteren naar ‘Te land, ter zee en in de lucht’ in drie kerken, wat voor jou deze zondagmiddag 20 augustus?

Tijd

(Zondag) 15:00 - 17:00

X