Koop je tickets

augustus, 2023

22aug19:0050 jaar ZUID-HOLLANDS KAMPIOENSCHAP RINGRIJDEN 1971 - 202319:00

Informatie

Ook dit jaar weer zullen traditiegetrouw de rijtuigen, tilbury’s en sjezen weer door het oude dorp van Katwijk aan den Rijn rijden en wel op dinsdag 22 augustus. Het parcours is als vanouds Commandeurslaan, Wassenaarseweg en Baron van Wassenaerlaan waar vanaf 19:00 uur het ringsteken zal plaatsvinden. Ook voor de toeschouwers is het een lust voor het oog de prachtige combinaties voorbij te zien rijden en als u zich in de buurt van de jurywagen begeeft dan zult u merken dat het ringsteken een leuke sport is om te doen maar zeker ook om naar te kijken. Vanaf 1971 organiseert de Oranjevereniging Katwijk aan den Rijn ieder jaar tijdens het Najaarsfeest het Kampioenschap Ringrijden van Zuid-Holland.

Het ringrijden wordt georganiseerd in samenwerking met Paardensportvereniging van Paridon. Deze vereniging is opgericht op 25 maart 2020 aan de Kooltuinweg in Katwijk door een enthousiaste groep vrijwilligers en paardenliefhebbers. Verdere informatie kunt u vinden op de website psvvanparidon.nl of paardensportcentrumvanparidon.nl.

Dit jaar de 50ste editie met veel antieke en bijzondere rijtuigen. Bij het ringsteken zijn prijzen te behalen voor zowel pony’s en paarden. De 1ste prijs bij het ringsteken krijgt daarnaast ook de Jan de Winter bokaal uitgereikt deze wisselbeker is in 1980 ingesteld door de ledenvergadering van de Oranjevereniging als eerbetoon aan oud voorzitter Jan de Winter Sr. Verder zal een jury bepalen wie in aanmerking komt voor de prijs het schoonst geheel ook deze prijs is er voor pony’s en paarden. Daarnaast zijn er nog de aanmoedigingsprijs en de jeugdprijs. Ook wordt een antiekprijs toegekend, waarvan de beoordeling in handen is van een kenner.

Maar ook het publiek speelt een rol bij het ringrijden u mag namelijk mee jureren en wel voor de publieksprijs waarbij het er om gaat wat u het mooiste rijtuig vindt. Verder zal het publiek bepalen wie Miss ring Zuid-Holland 2023 wordt. Hierbij gaat het erom dat u aangeeft welke dame het mooist en/of het meest origineel gekleed is. Kortom het belooft weer een schitterend schouwspel te worden op de Commandeurslaan.

Deelnemers kunnen gratis inschrijven via de website https://www.oranjeverenigingkatwijk.nl/inschrijfformulier-ringrijden/  of op dinsdag 22 augustus vanaf 18:30 bij de jurywagen in de Commandeurslaan.

De wedstrijd vangt aan om 19:00 uur.

 

Vanwege het 50 jarig jubileum zijn er extra prijzen ter beschikking gesteld. Hoofdprijs een fiets,

 tweede prijs € 150,00, derde prijs € 100,00 vierde prijs € 50,00

 

Speciale gast is de Heineken stal

 

Nieuw dit jaar is de samenwerking met Paardenmarkt comité Rijnsburg en Paardenmarkt comité Valkenburg. Naast de dagprijzen kunt u ook punten behalen voor het Kampioenschap van de Rijndorpen. Aanspanningen die aan alle drie de wedstrijden deelnemen dingen mee naar een prachtige geldprijs en natuurlijk de eeuwige roem, met je naam op de wisselbeker. Het is uiteraard geen verplichting om aan alle drie de wedstrijden deel te nemen.

Per wedstrijd zijn er natuurlijk de dagprijzen zoals vanouds.  Nadat de laatste wedstrijd verreden is in Valkenburg wordt de Kampioen van de Rijndorpen bekend gemaakt en de bijbehorende prijs uitgereikt. Deze wedstrijd is op zaterdag 9 september om 14:00 uur op de Marinus Poststraat te Valkenburg ZH.

Het Kampioenschap ringrijden van Zuid-Holland kent 29 kampioenen in 50 jaar, waarvan 7 deelnemers meervoudig kampioen zijn.

Tijd

(Dinsdag) 19:00

X