Koop je tickets

Oranjerock 2019, KBM-podium

Band 1: PRO, Akoestische Folk

De inschrijvingen voor het Katwijks Band Moment waren dit jaar overweldigend. Het is goed om te zien dat er zoveel muzikaal talent in Katwijk aanwezig is waar we nog jaren uit kunnen putten.
Echter met zoveel goede bands is de juiste keuze maken een hele opgave.
Maar één ding was zeker Pro was geen keuze, Pro moest op Oranjerock.

Al ruim 20 jaar brengt Pro op podia in de Bollenstreek en ver daarbuiten een stevige portie akoestische folk.
Ierse, Schotse, Amerikaanse en Nederlandse nummers worden met viool, gitaar, banjo, trekzak, drums en contrabas vrolijk en meerstemmig over je uitgestort.
Van Dublinners tot Motörhead en van Mumford & Sons tot Avici, A capella of volle bak rock; de vaste fans weten Pro al jaren te vinden.
‘Elk optreden een feest’ is het motto van Pro, en laat dat nou net ook het motto van Oranjerock zijn.

Band 2: Sweet Lily – Rock Classics

Met zoveel inschrijvingen voor het Katwijks Band Moment kan er ook een onverwacht muzikaal pareltje voorbij komen. De band SWEET LILYbestaat nog niet zo heel lang, sinds december 2017, maar bestaat uitsluitend uit oude rotten uit de Zuid-Hollandse rockscene.

De leadzanger John Zwaan, komt rechtstreeks uit ‘Miracle Dutch Queen Tribute Band’ en zijn stemgeluid heeft dan ook een treffende gelijkenis met die van Freddy Mercury. Drummer Chris van Koppen komt eveneens uit deze band. Sologitarist Nico Bartelse speelde o.a. in Engine, Lemon Crush en Torekini. Allemaal ‘oude bekenden’ uit de regio. Echter zonder de Katwijkse bassist Eric van den Bosch en hun in Katwijk gesitueerde ‘thuisbasis’ en oefenruimte was een optreden niet mogelijk geweest op het KBM-podium. Eric is van 1977 tot 1989 de frontman van Spirit Licence geweest en van 2004 tot 2017 bassist/zanger van de Driftkickers. 

Sweet Lily speelt o.a. rock-classics van Queen, David Bowie, Uriah Heep en Deep Purple. Sweet Lily staat garant voor rock, een feest der herkenning, afgewisseld met verrassende nummers die iedereen kent maar soms lang niet gehoord heeft. 

X