Koop je tickets

Najaarsfeest barst los

Najaarsfeest barst los: Katwijk Binders herenigd op Turfmarkt.

Na twee jaar stilte in de laatste week van augustus, verzamelden de Katwijk Binders zich weer op de Turfmarkt in Katwijk aan den Rijn voor het openingsconcert van het Najaarsfeest. ‘Alles komt hier samen.’

De feestweek werd door de Après Skihut Feestmakers afgetrapt. Het plein heeft dit jaar voor het eerst een overkapping. Dat was even wennen voor de bezoekers. De eerste helft van het feest bleef het onder de overkapping rustig en verzamelden iedereen zich rond de randen van de tent. De tweede helft van de avond stond het zowel onder ‘de luifel’ als naast de overkapping helemaal vol.

Wouter Beelo is druk bezig met bier tappen. Hij is al flink wat jaren vrijwilliger van Oranjevereniging Katwijk aan den Rijn en is blij dat er eindelijk weer gefeest mag worden. ‘Eindelijk mag het weer.’ De vrijwilliger geniet van de saamhorigheid tijdens de feestweek.

‘Het ons-kent-ons-gevoel’. Ook Jeroen Coenen van Proeflokaal De Buuren is blij met het feestgedruis voor zijn deur. ‘Dit is één groot feest. Het feest hoort hier ook in het centrum van Katwijk aan den Rijn. Hier komt alles samen.’ Het is voor Coenen en zijn ploeg nog wel even wennen. ‘Hoe deden we het ook alweer’, lacht hij. ‘Maar het komt allemaal wel goed. We hebben er super veel zin in.’ ‘Alles’, antwoorden de vrienden Marco en Peter op de vraag wat zij het meest gemist hebben aan de feestweek de afgelopen twee jaar. ‘Maar vooral het samenzijn. Lekker met de gasten onder elkaar. Op onze leeftijd ga je niet meer elk weekend stappen. Zo’n feestavond met z’n allen is dan wel weer leuk.’

Zaterdag gaat de feestweek verder met onder andere de Ouwehand Bouw Oranje MotorTourTocht, de Truckrun en activiteiten op de Turfmarkt en bij de Rijn.

Bekijk hier het volledige programma van het Najaarsfeest

X