Koop je tickets

Draaiorgel Festival

Zaterdag 21 augustus zal Katwijk aan den Rijn in het teken staan van het Draaiorgel Festival. Wie kent het niet, de oergezellige muziek uit een origineel draaiorgel. Deze dag zullen van 14:00 uur tot 16:00 uur 10 draaiorgels voor u optreden. Deze dag organiseren we in samenwerking met Krul Draaiorgels uit Leiden. Krul is een oer-Hollands bedrijf, van vader op zoon, sinds mensenheugenis dé specialist in draaiorgels. 10 prachtige orgels zullen hun opwachting maken waaronder:

De Pijpenburger

Is eigenlijk een concertorgel! Door het grote aanbod aan verschillende registers en slagwerk, kan dit orgel werkelijk álle muziekstijlen aan! Groots en meeslepend is de Pijpenburger niet alleen in klank, maar ook in uitstraling! Met zijn 7 meter lange front met prachtige beschilderingen en hand gestoken ornamenten, is de Pijpenburger een echte blikvanger!

De Blauwe Pilaar

is met zijn 90 toetsen in het klavier een van de grootste straat draaiorgels. Het prachtige heldere geluid is kenmerkend voor dit type draaiorgel, wat door zijn registratie (verschillende soorten pijpen en klankkleuren) zowel geschikt is voor modernere muziek, als licht klassieke stukken, marsen, walsen en dansmuziek. Het speelt op ouderwetse muziekboeken en heeft een mooie ouderwetse uitstraling.

De Spijkerbak

Dit draaiorgel kreeg een typische Leidse naam. Vernoemd naar het bekende café in de Leidse binnenstad en voorzien van prachtige olieverfschilderijen met bekende Leidse gezichten, maakt dit orgel een begrip in Leiden. U treft het dan ook regelmatig aan bij echte Leidse gelegenheden, zoals de 3 oktober optocht en de Leidse Lakenfeesten! Het is een feest om te kijken en te luisteren naar dit kleurrijke orgel!

De Dubbeldik

Eind jaren ’90 werd bij toeval een draaiorgel aangetroffen in de schuur van een boer. Het had tientallen jaren niet meer gespeeld en bevond zich in erbarmelijke toestand. Na een aantal jaren van intensieve restauratie en vervanging van al het leerwerk, werd na een grondige schilder- en lakbeurt het orgel weer spelend gekregen, en hoe! Dit originele Carl Frei orgel uit 1920 speelt zijn deuntje weer vrolijk mee! Het heeft een authentieke Hollandse draaiorgelklank en werd bekend van de vele Buitenlandse reizen, de LP’s die er van het orgel gemaakt werden en de diverse TV optredens.

Het Uiltje

Dit kleine straatorgel heeft voor zijn 40 toetsen best wel een grote mond! Het Uiltje heeft een uitgebreid repertoire van bekende meezingers, maar ook leuke kinderliedjes, marsen, walsen etc.

Een aantal orgels zullen meerijden in de Hollandse optocht, de andere orgels zullen door het dorp rijden.

Komt dat zien, komt dat zien.

X