Koop je tickets

december, 2019

6dec16:00vr 6 dec. Onthulling plaquette bij de Amaliaboom16:00

Informatie

Een Oranjeboom is een boom die is geplant ter gelegenheid van belangrijke levensgebeurtenissen van de Koninklijke familie, zoals een geboorte, kroonjaar of huwelijk. Er zijn in Nederland veel Oranjebomen, in Katwijk aan den Rijn er vier.

Allereerst de Julianaboom op de Kerkstraat, welke geplant is ter gelegenheid van het huwelijk van prinses Juliana in 1937. Op de Nieuwe Duinweg werd in 2002 een Oranjeboom geplant ter gelegenheid van het huwelijk van prins Willem Alexander. In de tuin van het gemeentehuis staat een koningslinde welke geplant is ter gelegenheid van de inhuldiging van koning Willem Alexander in 2013. Bij de dierenweide in het ’s Heerenschoolbos staat de Amaliaboom, eveneens een koningslinde welke geplant is op 7 april 2004 op de jaarlijkse boomfeestdag ter gelegenheid van de geboorte van prinses Catharina Amalia.

Oranjebomen worden vaak omgeven door een sierhek of er staat een bordje bij de boom. De Amaliaboom in het ’s Heerenschoolbos heeft echter nooit een hek of bord gehad.

Wijkraad Katwijk aan den Rijn vindt dat hier verandering in moet komen en heeft het initiatief genomen om een herkenningspaal met plaquette te plaatsen bij deze boom.

Op vrijdag 6 december, een dag voor haar 16e verjaardag, zal de plaquette bij de Amaliaboom om 16.00 uur worden onthult.

Tijd

(Vrijdag) 16:00

X