24aug12:30Grandioze Lasso Show.12:30 Zanderij

ORANGE VALLEY FESTIVAL

Het thema van het Najaarsfeest in Katwijk aan den Rijn is dit jaar ‘Amerika’.

In dit kader organiseren wij op zaterdag 24 augustus een Grandioze Lasso show. Een lasso is een werpkoord met een verschuifbare lus dat gebruikt wordt door cowboys om er paarden en koeien mee te vangen. Cowboys zwieren de lasso een aantal keren boven hun hoofd om te richten en werpen dan de grote lus om de hals of de benen van het paard of de koe die ze willen vangen en vervolgens trekken ze de lus snel aan zodat het dier gekluisterd op zijn plek blijft staan.

Er bestaan zo’n dertig verschillende lassotechnieken. Wat de cowboys van Stunt Show Team Josh Clemens met de lasso kunnen is werkelijk onvoorstelbaar. U zult versteld staan van de behendigheid en de snelheid waarmee de lasso gebruikt wordt.

Komt dat zien op zaterdag 24 augustus om 12:30 uur in de Zanderij in Katwijk aan den Rijn.

www.oranjeverenigingkatwijk.nl

(Zaterdag) 12:30