29aug20:00do 29 aug. Feestweekconcert20:00 Dorpskerk, Kerklaan 12, Katwijk aan den Rijn

Het feestweekconcert in de Dorpskerk is inmiddels een begrip. Vele lokaal en landelijk bekende muzikanten verleenden in eerdere edities hun medewerking. Steevast kan het concert rekenen op een groot en warm publiek.

Het feestweekconcert vindt plaats op donderdag 29 augustus en begint om 20.00 uur. De deuren van de kerk gaan open om 19.30 uur.

Dit jaar treedt het Hollands Christelijk Mannenkoor op. Dit gerenommeerde mannenkoor, dat momenteel bestaat uit 130 leden, is voortgekomen uit het Hillegersbergs Christelijk Mannenkoor dat werd opgericht op 12 oktober 1953. Sinds 1989 staat het koor onder de bezielende leiding van dirigent Arjan Breukhoven. Het veelzijdige repertoire bestaat uit geestelijke liederen, klassieke en moderne koorwerken, muziek uit musicals en operettestukken.

Ook is het koperkwartet Amazing Brass uitgenodigd. We zijn blij dat dit professionele koperensemble, dat bestaat uit twee trompettisten en twee trombonisten, erbij is. De conservatorium geschoolde musici hebben hun ervaring opgedaan bij vele Nederlandse en Belgische professionele orkesten. Ook treden ze allen met regelmaat solistisch op. Amazing Brass staat garant voor een muzikaal feestje!

Sopraan Jacomina van der Plas was in de afgelopen jaren al verschillende keren te horen tijdens feestweekconcerten. Zij behoeft, zeker in Katwijk, eigenlijk geen nadere introductie. Met haar prachtige stem weet zij velen in het hart te raken.

Tenslotte verleent organist Arjan Wolfswinkel zijn medewerking. Naast organist van de Dorpskerk is hij ook als zodanig verbonden aan de Oude of Andreaskerk in Katwijk aan Zee. Arjan wordt regelmatig gevraagd als koorbegeleider. Hij arrangeert muziek voor uiteenlopende bezettingen. Ook verzorgt hij af en toe orgelconcerten. In 2018 verzorgde hij op speciaal verzoek een solo-optreden in het Duitse Möseltal.

Het programma heeft alle ingrediënten in zich voor een zeer geslaagde avond waar je absoluut bij geweest moet zijn! Een breed scala aan muziekstijlen zal de revue passeren.

Kaarten kosten € 8 euro ( inclusief 1 consumptie)

Kaarten zijn in de voorverkoop verkrijgbaar bij Bike Totaal Luyten, KlusWijs Katwijk en Chr. Boekhandel Het Baken, vanaf 12 augustus

(Donderdag) 20:00

Dorpskerk