mei, 2020

5mei13:30di 5 mei. Fly past Fokker Four (Afgelast)13:30

De stichting Fokker Four is een organisatie van vrijwilligers die zich ten doel heeft gesteld om een vloot van vier historische Fokker S-11 ‘Instructor’ vliegtuigen in de lucht te houden en aan het publiek te tonen. De Stichting is opgericht op 31 augustus 1982. Fokker Four neemt met een formatie van vier Fokker S-11 vliegtuigen deel aan diverse luchtvaartevenementen in binnen- en buitenland. Op deze manier wordt een belangrijk onderdeel van het nationaal vliegend erfgoed behouden en de (historische-) luchtvaart in Nederland gestimuleerd.
De vliegtuigen waren in dienst bij de Koninklijke Luchtmacht van 1950 tot 1973.
Op 5 mei zal Fokker Four een fly past maken boven de Rijnstraat en Zeeweg, dit zal gebeuren rond de klok van 13:30 uur. Dit zal een extra dimensie geven aan deze feestelijke dag.

(Dinsdag) 13:30